Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk'ın, Twitter anlaşmasında daha önce yaptığı teklifin altında bir anlaşma için görüşmeler gerçekleştirildiği ifade edildi.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar Musk'ın temsilcilerinin daha önce hisse başına 54,20 dolar olan teklifin altında bir fiyat için görüşmeler yaptığını belirtti.

Haber Wall Street Journal ve New York Times gazetelerinde de yer aldı. New York Times'ın haberine göre Musk tarafı yüzde 30'luk bir indirim istedi.

Reuters'ta yer alan habere göre ise Musk'ın anlaşmayı tamamlamaya yakın olduğu ifade edildi.

Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk, Twitter Inc. için daha önce verdiği ancak daha sonra geri çektiği hisse başına 54,20 dolarlık (toplam 44 milyar dolar ) satın alma teklifini bir kez daha sunmuştu.

Musk, ABD’nin sermaye piyasası kurulu SEC’ye mektup göndererek teklifini iletti.

Sahte hesaplar konusu kriz yaratmıştı

Musk’ın aylar önce sosyal medya devini almak için yaptığı teklif, nisan ayında söz konusu fiyat üzerinden varılan anlaşma, sonrasında Musk’ın pişmanlık sinyali veren çok sayıda paylaşımı, kullanıcıların ne kadarlık bir kısmının bot hesap olduğu konusunda yalan söylemekle Twitter’ı suçlaması ve sonrasında teklifini geri çekme kararı alması uzun bir süre gündemi meşgul etmiş, konu yargıya taşınmıştı.

Konuya yakın kaynakların Bloomberg’e verdiği bilgiye göre Musk’ın teklifini yeniden canlandırma kararı, hukuk ekibinin mahkeme sonucunun aleyhinde çıkacağı beklentisi nedeniyle ve bu ay mahkemeye çıkmasını önlemek amacıyla alındı.

Mektubu aldığını ve anlaşmayı üzerinde uzlaşılan fiyat üzerinden gerçekleştirmek niyetinde olduğunu bildiren Twitter’ın hissesi bu yeni gelişmenin ardından yüzde 22'ye varan yükseliş kaydetmişti.