Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yapay zekanın haber içeriklerini kullanması New York Times tarafından dava konusu edildi.

Davada, The New York Times'ın milyonlarca makalesinin, kendisiyle rekabet eden sohbet robotlarını eğitmek için kullanıldığı belirtildi.

New York Times, OpenAI ve Microsoft'a telif hakkı ihlali nedeniyle dava açarak, yapay zeka teknolojilerini eğitmek için yayınlanmış çalışmaların izinsiz kullanımı konusunda giderek yoğunlaşan yasal savaşta yeni bir cephe açtı.

Times, ChatGPT ve diğer popüler yapay zeka platformlarının yaratıcıları olan şirketlere, yazılı eserleriyle ilgili telif hakkı sorunları nedeniyle dava açan ilk büyük Amerikan medya kuruluşu oldu.

Manhattan'daki Federal Bölge Mahkemesi'nde açılan davada, Times tarafından yayınlanan milyonlarca makalenin, artık güvenilir bilgi kaynağı olarak haber kuruluşuyla rekabet eden otomatik sohbet robotlarını eğitmek için kullanıldığı iddia ediliyor.

Davada kesin bir parasal talep yer almıyor. Ancak davalıların "The Times'ın eşsiz değerdeki eserlerinin yasadışı kopyalanması ve kullanılmasıyla" ilgili "milyarlarca dolarlık yasal ve fiili zararlardan" sorumlu tutulması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca şirketlerden, The Times'ın telif hakkıyla korunan materyallerini kullanan tüm chatbot modellerini ve eğitim verilerini imha etmeleri isteniyor.