Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Eski Fed Başkanı Bernanke finansal krizlere karşı sağlam bir savunma stratejisi için daha fazlasının yapılması gerektiğini söyledi.

Bernanke Cumartesi günü Brookings Enstitüsü'nde gerçekleşecek bir ödül töreni öncesi düzenlenen basın toplantısında kriz dönemindeki destekleri artırma çağrısında bulundu. Bernanke "savunman kalmayınca ve bir kriz gerçekleştiğinde ne yapılır? Bence bu konuda ilerleme kaydettik, batan bir finansal şirketin sistemin geri kalanına verebileceği hasarı minimize etmek için çeşitli araçları sunduk.
Ancak bu araçlar denenmedi. Finansal kriz sonrası ABD Merkez Bankası ve Hazine'nin bazı güçleri elinden alındı. Bu nedenle burası hala üzerinde daha fazla çalışılması gereken bir alan." ifadesini kullandı.

Ekonominin tamamı için finansal sistemin istikrarının çok önemli olduğunu belirten Bernanke "Finansal sistemin çöküşünden Minneapolis'teki bir elektrikçi de Wall Street'teki broker kadar etkileniyor. Bu konuda bir ilerleme sağlandı ancak krizi önlemek ve kontrol altına almak adına yeterince araca sahip olmak için daha fazla yapılması gereken şey var" şeklinde konuştu.