Advertisement
HABERLER ABONE OL

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, aylık petrol üretim artışına devam etme kararı aldı. OPEC+'nın mevcut politikasına göre günlük 400 bin varil petrol üretim artışı devam edecek.

Delegeler, yaptıkları açıklamalarda, bakanların, Ekim ayı için planlanan günde 400.000 varil arz artışını onayladığını belirttiler.

OPEC+, Temmuz toplantısında Ağustos-Aralık döneminde petrol üretiminin her ay için günlük 400 bin varil artırılmasını kararlaştırmış ve toplantının ardından yapılan açıklamada, "Ağustos-Aralık döneminde petrol üretiminin her ay için günlük 400 bin varil artırılmasına karar verildiği, 10. Bakanlar Toplantısı'nda varılan anlaşmanın süresinin ise Nisan 2022'den 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıldığı ifade edilmişti.

JP Morgan Chase & Co. petrol ve gaz başkanı Christyan Malek, Bloomberg TV'de yaptığı açıklamada, "OPEC önümüzdeki yıl pazardaki herhangi bir başka kaymaya esnek bir şekilde yanıt vermek için bir kez daha bir araya gelip işleri sorunsuz bir şekilde yapabildiklerini kanıtladı" dedi.

Ham petrol fiyatlarının Ağustos ortasındaki düşüşten sonra önemli ölçüde toparlanmış olması ve 2021yılının geri kalanı için arz görünümünün nispeten sıkı olması sebebiyle, grubun aşamalı aylık arz artışlarına ilişkin mevcut takvimi değiştirmek için çok az nedeni bulunuyordu.

OPEC ve Rusya dahil müttefikleri, geçen yıl Kovid-19 salgını sürecinde uygulanan benzeri görülmemiş üretim kesintilerini geri alma sürecine devam ettiler.