Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, OPEC+’ın gelecek aylarda üretimi artırma kararı almasıyla ve Suudi Arabistan’ın Asya’daki müşterileri için teslimat fiyatlarını yükseltmesiyle düştü.

Batı Teksas Petrolü, perşembe günü yüzde 3,9 yükseldikten sonra yüzde 0,6 düşüş kaydetti. OPEC+ koalisyonu Mayıs ve Temmuz arasındaki süreçte petrol üretimini günlük 1 milyon varil artırma kararı aldı.

2020'de petrol fiyatlarının düşmesinden bugüne kadar yüksek indirimler uygulayan OPEC+, üretim kesintilerini Mayıs'ta günde 350.000 varil, Haziran'da 350.000 varil ve Temmuz'da günde 400.000 varil daha azaltmayı kabul etti.

OPEC+’ın üretim artırma kararı piyasanın toparlandığına duyulan güvenden ziyade bir uzlaşı. Rusya’ya verilecek bir taviz daha koalisyon içerisindeki uyumu bozabilir. Vanda Insights Kurucusu Vandana Hari

OPEC'ten yapılan açıklamaya göre, 23 ülkenin Aralık 2020'de aylık yarım milyon varil üretim artışı kararına işaret edilerek, gelecek üç ay süresince de günlük 500 bin varili aşmayacak şekilde artış yapılacağı bildirildi.

Mayıs vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, yüzde 0,6 düşüş kaydederek varil başına 61,09 dolardan işlem görüyor.

Haziran vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 0,7 düşüşle varil başına 64,44 dolara geriledi.