Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Investment Management Co.’nun (Pimco) matematiksel ve istatistiksel modellere ve niceliksel analize dayanan quantitative -ya da kısaca quant- trading yapan bir fonu düşüş yaşayan Çinli teknoloji hisselerine yöneliyor.

Çin hisselerine yaptığı yatırımlardan, piyasalardaki düşüşe karşın kazanç elde eden fon, gelişmekte olan piyasa varlıklarında geçen yıl rakiplerinin %94’ünü geride bırakmıştı.

Bazı Pimco fonlarının yönetimine dahil olan Research Affiliates LLC’nin baş yatırım sorumlusu Chris Brightman, “Değerlemeler ucuzlaştıkça bu pozisyonları portföylerimize koyacağımız noktaya yaklaşıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajda, Alibaba Group Holding Ltd. ve Tencent Holdings Ltd. gibi internet platformu şirketlerinin, yıllarca süren düzenleyici baskıların değerlemeleri tarihi düşük seviyelere düşürmesinin ardından çekici hale geldiğini söyleyen Brightman, yavaş büyüme ve yoğun rekabetin bir zamanlar güçlü değerlemelere sahip bu hisse senetlerini de olumsuz etkilediğine işaret etti.

Benzer şekilde diğer bazı fonlar son dönemde Çin’de hisse biriktirmeye başladı. Ülkenin ekonomik toparlanmasının ivme kazandığına dair diğer işaretler ve Çin hisse senetlerindeki son kazanımlar, piyasanın dibi gördüğü yönündeki umutları artırdı