Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ünlü Fon Yöneticisi Pacific Investment Management’ın (Pimco) üst düzey yöneticilerinden John Studzinski’ye göre, birinci aşama ticaret anlaşması bu sene yeni yıl öncesi nihayete erdirilebilir ve anlaşma imzalanabilir.

Geçtiğimiz günlerde Washington ve Pekin’in pek çok konuda uzlaşmaya uzak kaldıklarını bildiren haberlerin ardından anlaşmaya yönelik iyimserlik azalmıştı.

Çin hükümet kaynakları, Çin tarafı için Trump’ın tarifeleri geri çekmemek yönündeki tavrının problem yarattığını aktardı.

Pimco Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü John Studzinski ABD Çin ticaret ilişkilerinin son dönemki durumuna ilişkin ‘hala iki tarafın kısmi bir anlaşmaya varabileceğini düşünüyorum’ dedi.

Studzinski, “Tarımsal ürün alımı, teknoloji transferi ve ek tarife gibi konuların hala masada olduğu açık, fakat görünüşte bir şeyler çözülmeye çalışılıyor. Yeni yıldan önce anlaşma imzalanabilir” dedi.

Studzinski ayrıca,  “Bence Trump bunu önemli görüyor. Çin ve Amerika arasındaki bu daha geniş ilişki ve ticaret diyaloğunda bir tür istikrar görmek isteyen Amerikalı CEO'lardan çok fazla onay aldı.” dedi.