Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Piyasalarda olumlu hava sürüyor

Piyasalarda olumlu hava sürüyor

  • Piyasalardaki olumlu hava sürüyor, İMKB yükselirken, faiz düşüyor

Giriş: 05 Ocak 2011, Çarşamba 16:33
Güncelleme: 05 Ocak 2011, Çarşamba 16:33

Yılbaşından bu yana piyasalarda görülen olumlu hava bugün de devam ediyor.

Piyasadaki likidite bolluğu, enflasyonun düşük çıkması ve Merkez Bankası'nın faiz indirimine gidebileceği beklentileri hisse senedi ve sabit getirili menkul kıymetlere alım getiriyor. Hazine'nin 30 yıllık tahvil için bankalara yetki vermesi de olumlu havaya katkıda bulundu.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda Ulusal 100 endeksi yüzde 0.44 yukarıda 68.523,31 puanda seyrederken gösterge tahvilin faizi yüzde 6.95'in altına indi.

Standard Ünlü Menkul Kıymetler'den İsmail Erdem, Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede, kasım ve aralık aylarında piyasadan güçlü çıkışlar olduğunu, ancak yeni yılın başlaması ile birlikte piyasalara alım geldiğini belirtti. Erdem "TL beklenen gevşemenin önemli bölümünü gerçekleştirdi, daha fazla değer kaybı beklemiyorum. Büyüme iyi gidiyor. Merkez Bankası sopa gösterdi. TL dalgalı seyreder ama pek düşmez. Döviz bozdurulup TL'ye geçilebilir" dedi.

İMKB'de şirket karlarında çok fazla büyüme beklemediklerini söyleyen İsmail Erdem, banka karlarının yatay seyredebileceğini ve sanayi şirketlerinin karlarında ise mütevazi bir büyüme olabileceğini sözlerine ekledi.