Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Kripto varlıkların yaşadığı sert kayıp ekosistemdeki şirketlerin değerlemelerini de aşağı çekiyor.

Bloomberg kaynaklarına göre sıkıntılı günler geçiren ve kripto endüstrisinin devlerinden FTX ile görüşmeler yürüten kripto kredi platformu BlockFi’ye rakip firmalardan Ledn olası bir anlaşma için görüşme teklif etti.

BlockFi ile potansiyeli bir satın alma için pazarlıklar yürüten FTX’in 2021 Mart ayında yaklaşık 3 milyar dolar değerlemeye sahip BlockFi için ödemek istediği fiyatın 25 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

Kaynaklardan biri Ledn’in verdiği teklifin FTX’ten farklı olarak tam bir satın alma yerine yeni finansman sağlamayı içerdiği ve BlockFi yönetim kuruluna sunulduğunu kaydetti.

Buna göre Ledn 400 milyon dolar değerinde bir fonlama turuna liderlik edecek ve 50 milyon dolarlık bir sermaye girişi sağlayarak şirketin kayda değer kısmının sahibi olacak.

Konuyla ilgili bir sorulara yaptığı bir açıklamayla cevap veren Ledn CEO’su Adam Reeds, “Operasyonel gücünü dikkate aldığımızda, Ledn dijital kredi platformu ve diğer alanlarda liderliğini büyütmek için şu anda birçok fırsatı değerlendiriyor. Ancak şu anda daha fazla detay paylaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kanada merkezli Ledn Bitcoin ve USDC sabitkoinlerini kredi olarak kullandıran kullanıcılarının yıllık yüzde 7,5’a varan getiriler elde etmesine imkan tanıyor. Birçok rakibinin aksine Ledn De-Fi uygulamaların yatırım yapmıyor. Platformun yatırımcıları arasında Susquehanna Private Equity Investments, Valor Capital Group ve aynı zamanda BlockFi’nin de yatırımcıları arasında bulunan Coinbase Ventures de bulunuyor.

Kripto endüstrisinden yaşanan likidite sıkışıklığında Three Arrows Capital ile birlikte en kötü etkilenen firmalardan biri olan BlockFi geçtiğimiz ay başlarında FTX ile görüşerek 250 milyon dolarlık kredi hattı sağlanması konusunda anlaşmıştı.