Advertisement
HABERLER ABONE OL

Küresel piyasalarda yatırımcı algısında risk iştahının yükseldiğine yönelik göstergelere yenisi eklendi. JPMorgan'ın araştırmasının ardından Bank of America'nın (BofA) yatırımcı anketi de yatırımcıların riskli varlıklara yöneldiğini gösterdi.

Bofa Şubat ay Fon Yöneticileri anketi, emtia ve hisse senedi ağırlığının 2011'den beri en yüksek seviyede olduğuna işaret etti. Ankete göre yatırımcı portföylerinde nakit oranı da 2013 yılından bu yana görülen en düşük seviyeye indi. Portföylerdeki nakit oranı yüzde 3,8'e geriledi. Bu, Fed'in 2008 yılında başlattığı tahvil alım programına son verme niyetini ortaya koyduğu Mart 2013'ten bu yana görülen en düşük seviye olarak kaydedildi.

5-11 Şubat'ta 204 katılımcıyla gerçekleştirilen ankete göre yatırımcıların yüzde 91'i 2021'de daha güçlü ekonomi bekliyor.
Katılımcıların yüzde 84'ü gelecek 12 aylık dönemde global kârlılıklarda iyileşme bekliyor.

En fazla uzun pozisyon alınarak en çok işlem yapılan hisseler teknoloji hisseleri olurken onu Bitcoin uzun pozisyonları ve dolarda kısa pozisyonlar takip etti.

Yatırımcıların %13'üne göre ABD Borsalarında balon var

Ankete göre yatırımcıların sadece yüzde 13'ü ABD borsalarında balon olduğunu düşünüyor. Yüzde 27'lik kesim boğa piyasasının başında olunduğunu belirtirken yüzde 53'lük kesim ise boğa piyasasının sonunda olunduğunu söyledi.

Yatırımcıların portföyünde ABD hisselerinin ağırlığı 5 puan yükselerek yüzde 9, Euro Bölgesi hisselerinin ağırlığı ise 9 puan düşüşle net yüzde 20 oldu.

Gelişen ülke hisselerinde ağırlık üstü pozisyonlar 5 puan düşerek yüzde 57 olarak kaydedildi.