Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD’de Senato Bankacılık Komisyonu, Fed Başkanı Jerome Powell’ın ikinci dönem için başkanlığa atanması ve Fed Guvernörü Lael Brainard’ın Fed Başkan Yardımcılığı’na terfi ettirilmesinin onayı konusunda Aralık ayında oturum planlıyor.

Komisyon Başkanı ve Ohio Demokrat senatörü Sherrod Brown, her iki Fed politika yapıcısının onaylanması konusunda, onay oturumlarının tam olarak ne zaman yapılacağının belli olmamasına karşın hızlı hareket etmek istediğini söyledi. Brown, onay oturumlarının Beyaz Saray’ın Başkan Joe Biden’ın tercihlerini gösteren evrakın Senato’ya gönderilmesinden sonra en az iki hafta içinde yapılması kuralına uyacağını kaydetti.

Brown, söz konusu evrakı bu hafta beklediğini söyledi ve hem Powell hem de Brainard’ın, şimdi her iki parti arasında yarı yarıya bölünmüş Senato’nun tam onayını alacağına güvendiğini sözlerine ekledi.
Brown, “Her ikisi de onaylanacak” dedi.

Beyaz Saray Powell ve Brown’ın atamalarını 22 Kasım’da duyurdu ve bu kararın, ABD merkez bankasının son 30 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon ve koronavirüsün devam eden etkileri ile mücadele ettiği bir ortamda, Fed’de devamlılığı korumak amacıyla alındığını kaydetti.