Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Rabobank Stratejisti Piotr Matys Bloomberg HT'ye "dün beklentiden iyi gelen enflasyon verisi faiz indirimlerinin devam edeceğine işaret ediyor" dedi. Yatırım Kulübü programına konuk olan Matys Türk Lirası önemli ölçüde değer kaybetmezse gelecek toplantılarda birkaç yüz baz puanlık faiz indirimi olacağını ifade etti.

"EKONOMİDE GÖRÜNÜM ZORLU"

Türk ekonomisinde görünümün hala 'zorlu' olduğunu kaydeden Matys, çok fazla belirsizlik olduğunu, yatırım tarafında da çok fazla iyileşme beklemediklerini ifade etti.

TL'nin bazı faktörler nedeniyle satış baskısı altında kalabileceğini vurgulayan Matys kur beklentisine dair şunları söyledi; "Son faiz indirimine piyasanın sürpriz tepkisi olmuştu, TL'de değer kaybı beklemiştik ama olmadı. Bu da politika yapıcılara faiz indirimlerine devam etmek için cesaret verdi.

Çok fazla küresel belirsizlik var, ticaret belirsizlikleri artabilir ve Lira'da dengelenme sürmeyebilir.. Ekonomik politikalar konusunda somut adımlar göremedik. Bu nedenlerle TL'nin satış baskısı altında kalacağını düşünüyoruz. Kur bu seneyi 6 seviyesinin üzerinde kapatabilir".