Advertisement
HABERLER ABONE OL

Küresel sermaye piyasalarında gündem oluşturan GameStop konusunda bireysel yatırımcıların kullandığı platformlar arasında yer alan Robinhood, mevcut yatırımcılardan fon sağlama arayışına girdi.

New York Times’ın haberine göre platform, mevcut yatırımcılarından 1 milyar dolardan fazla fonlama temin etti.

Görüşmelere katılan beş kaynağın gazeteye verdiği bilgiye göre Robinhood, aralarında Sequoia Capital, Ribbit Capital’ın da olduğu yatırımcılarıyla yeni fonlama için bir araya geldi.

Robinhood sözcüsü Josh Drobnyk New York Times'a yaptığı açıklamada fonlamanın yatırımcıların şirkete olan güvenini gösterdiğini, fonlamanın müşterilerine hizmet etmeyi sürdürmeye yardım edeceğini söyledi. Sequoia ve Ribbit ise haberle ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

İlgili haberler

GameStop yatırımcılarının kullandığı platformlardan

Başta GameStop olmak üzere bazı hisselerde kısa pozisyon alan hedge fonlara karşı alıma geçen bireysel yatırımcıların kullandığı platformlar arasında Robinhood da vardı.

Robinhood emirlerin tamamlanabilmesi için yeterli nakit elde etmek üzere bankalardaki kredi hatlarını da kullandı. Kredi hatlarının kullanıldığını doğrulayan Robinhood CEO’su Vlad Tenev finansal pozisyonlarını korumak için müşterilerin söz konusu dalgalı hisselere alım emirlerinin de kısıtlandığını söyledi.