Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Interfax'ın haberine göre Donetsk'te Ayrılıkçı Rusya yanlısı ayrılıkçı Donetsk grubundan Eduard Basurin Rusya'dan askeri ve finansal yardıma ihtiyaçları olduğunu belirtti. Haberin ardından Rusya'nın gösterge endeksi MOEX yüzde 8.6'lık düşüş kaydetti. Bu, Mart 2020'den beri görülen en büyük düşüş oldu.

Putin'in açıklamasıyla düşüş hızlandı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Güvenlik Konseyi'ndeki açıklamasında Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinden gelen tanınma taleplerinin değerlendirileceğini söylemesiyle Rus Borsasında düşüş yüzde 10'u aştı.

Dolar cinsinden RTS endeksi de yüzde 10 düşerek bugün dünyanın en kötü performansını gösteren borsası oldu. Endekste tüm hisseler düşerken en büyük düşüşü Gazprom ve Sberbank kaydetti. 2 hisse yaklaşık yüzde 8'er oranda düştü.

Para birimi ruble de dolar karşısında yüzde 1.1 düşerek 78.13'ten işlem gördü. Ruble erken saatlerde yüzde 1.5 yükselmişti.

Londra merkezli TD Securities'te Portföy Yöneticisi olan Cristian Maggio belirsizlikler nedeniyle volatilitenin de yüksek olduğunu belirterek "Silahlı çatışma durumunda Rus varlıkları daha da zayıflayabilir" yorumunu yaptı.