Advertisement
HABERLER ABONE OL

Sabancı Holding CFO’su Barış Oran, Enerjisa Enerji Üretim’in halka arzını ortakları E.ON’un yönetimiyle görüşeceklerini belirtti.

Holdingin online basın toplantısında konuşan Oran temettü ödemelerine başlamanın şirketin önceliği olduğunu ve halka arzın bundan sonra gündeme geleceğini söyledi.

Daha önce Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper Enerjisa Üretim’de önceliği halka arzdan ziyade borç azaltma ve temettü ödeyebilen bir şirket oluşturmaya verdiklerini belirtmişti.

Alper, konuyla ilgili olarak “Önceliğimiz Enerjisa’nın borçlarının yeniden yapılandırılması… İkincisi halka arzdan önce Enerjisa Üretim’i temettü öder hale getirmemiz lazım. Bu iki her iki ortağın da talebi. Bir de Türkiye ve dünya sermaye piyasaları ile ilgili hala endişelerimiz var. Ortağımızla anlaştığımız noktada Enerjisa Enerji’de olduğu gibi burada da yapma olasılığımız var ama öncelik sağlıklı borç yapısı ile üretime devam edebilmesi, sağlıklı temettü öder hale gelmesi. Yani en önceye halka arzı koymuyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.