Advertisement
HABERLER ABONE OL

Geçtiğimiz Şubat ayında Temsa’nın, Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF ve Sabancı Topluluğu ile 50-50 ortaklık yapısıyla satın alınmasını değerlendirmek üzere bir niyet mektubu imzalanmıştı. Bunu takiben Temmuz ayında Rekabet Kurumu devir işleminin yapılmasına izin vermişti.

Bugün Sabancı Holding’in Kamuyu Aydınlat Platformu’na yaptığı açıklamada bu işlemin 22 Ekim itibariyle gerçekleştirildiği duyuruldu.

Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper konuyla ilgili, "Şirketimizi geçen sene yurt dışı menşeili bir yatırım fonuna sattık, satış sonrasında şirketin finansal durumuyla ilgili yaşanan olumsuz gelişmeler Temsa’nın faaliyetlerini durdurmasına yol açtı. Kendi yarattığımız markaya karşı olan sorumluluğumuzun gereğince, sorunun çözümünde kalıcı bir rol üstlenmek istedik" dedi. Temsa’da CEO’luk görevineyse Tolga Kaan Doğancıoğlu'nun getirildiği kaydedildi

KAP'a yapılan açıklama şöyle;

22.05.2020 tarihli açıklamamızda, Temsa Ulaşım Araçları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Temsa)'nin sermayesini temsil eden paylarının tamamının iştirakimiz Exsa Export Sanayi Mamulleri Satış ve Araştırma A.Ş. (ExSA) ile PPF Group iştiraki PPF IndustryCo B.V. (Eski Ticaret Unvanı: PPF Beer Topholdco B.V.)'nin %50-50 ortaklığı ile satın alınacağı kamuya duyurulmuştu.

Söz konusu satın almaya ilişkin gerekli izin ve onayların alınmasını takiben kapanış işlemleri gerçekleştirilmiş ve pay devrine ilişkin işlemler tamamlanmış olup, Temsa'nın sermayesinin %50'sini temsil eden payları 22.10.2020 tarihi itibarıyla iştirakimiz ExSA tarafından devralınmıştır.

Bu satın almayla birlikte Sabancı Topluluğu ve PPF Group'un finansal ve operasyonel gücünü arkasına alan Temsa'nın elde edeceği yeni büyüme ivmesi sayesinde üretim faaliyetleri artarak devam edecek ve Temsa ülkemiz için değer yaratmayı sürdürecektir.