Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile Sao Paulo’da G-20’nin oturum aralarında bir araya geldi.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede “enflasyonla mücadele misyonu da dahil olmak üzere Türk ekonomi politikasının devam eden gelişimi” tartışıldı.

Ayrıca kara para aklamanın önlenmesi çabaları, terörist rejimlerinin finansmanına karşı mücadele ve yaptırımların uygulanması gibi bölgesel konular da ele alındı.

Bakan Şimşek de X hesabından yaptığı açıklamada G20 toplantısında küresel ekonomik görünümün yanı sırag ündemde yer alan eşitsizliklerin azaltılması, uluslararası vergilendirme ve sürdürülebilir kalkınma konularını değerlendirdiklerini belirtti.

Şimşek “Ayrıca gerçekleştirdiğim ikili görüşmelerde Türkiye ekonomisine ilişkin gelişmeleri değerlendirirken çok taraflı kalkınma bankaları ve ülkelerle ilişkilerimizi ve işbirliğimizi güçlendirecek hususlarda görüş alışverişinde bulunduk” değerlendirmesini yaptı.