Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Sterlin, İngiltere'de yükselen siyasi risklerin düzenli bir Brexit elde edilemeyebileceğine ilişkin endişeleri artırmasıyla, euro karşısında 2000 yılından bu yana en uzun düşüş serisine yöneldi.

Sterlin, Başbakan Theresa May'in Brexit anlaşması için tekrar parlamentoya gitmeye hazırlandığı sırada, partililerinden yine istifa çağrılarının gelmesiyle euro karşısında art arda dokuzuncu günde de değer kaybetti.

Dolara karşı kayıplarını beşinci güne taşıyan sterlin, ABD parası karşısında üç ayın en düşük seviyesine geriledi. Küresel yatırımcı güveninin ABD ile Çin arasında tırmanan ticaret gerginliğine bağlı olarak zayıflaması sterlinin kayıplarında etkili oldu.

Sterlin, daha sert bir Brexit yanlısının göreve gelerek İngiltere'yi Avrupa Birliği'nden (AB) anlaşmasız bir ayrılığa doğru sürüklemesi ihtimaliyle önemli piyasa paralarının geçen haftaki kayıplarına öncülük etmişti.

Euro/sterlin paritesi TSİ 13:45'te yüzde 0.12 artıda 0.87396 seviyesinden işlem görerek Aralık 2000'den beri en uzun düşüş serisine yöneldi. Sterlin, Perşembe günü euro karşısında en düşük 0.87434'ü gördü. Sterlin, dolar karşısında yüzde 0.15 düşüşle 1.2825'ten işlem görürken, gün içi işlemlerde 1.2820 ile 15 Şubat'tan beri en düşük seviyesini gördü.