Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Stratejistler dolar karşısında iki yılın zirvesine çıkan eurodaki yükseliş devam edeceğini öngördü.

BNY Mellon Stratejisti Geoffrey Yu’ya göre, doları bir fonlama aracı olarak kullanan yatırımcıların artan gelişen ülke para birimi carry işlemlerine yönelmesi bu gerilemede etkili oldu.

Deutsche Bank Küresel Döviz Araştırmaları Direktörü George Saravelos da “Dolarda, küresel reflasyon fiyatlamasına bağlı geniş tabanlı bir zayıflama yaşanıyor. Doların, ABD tahvil faizlerinin yükseldiği bir ortamda dahi düşmesi not edilmeli” dedi.

Bannockburn Global Forex Stratejisti Marc Chandler da eurodaki güçlenmenin Euro/Sterlin’deki yukarı yönlü baskılardan da destek bulduğu değerlendirmesini yaptı.

Scotiabank Stratejisti Shaun Osborne’a göre ralli kalıcı olabilir. Osborne, son 4 ayda dolara karşı 1,16-1,20 bandında seyreden euroda yaşanan yükselişin, yeni bir güçlenme döneminin başlangıcına işaret ettiğini öngördü. Doların faiz ve büyüme değişkenlerinden gelen desteği kaybetmeye başladığını ve yatırımcıları euroya yönelttiğini belirten Osbourne, küresel ekonomide toparlanmanın bu trendi güçlendireceği tahmininde bulundu. Osbourne, “Euro rallisinin bacakları olduğunu ve orta vadede devam etmek için alanı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Euro/Dolar ’ın 1,20’ye yakın bir seviyede tepe yapacağını öngören TD Securities Strategisti Mark McCormick ise ABD Başkanlık seçimini Biden’ın kazanması ve düşük dolar beklentilerinin bir araya gelmesiyle, yatırımcıların zayıf büyüme görünümünü göz ardı ettiklerini, daha çok iyi haberlere odaklanmayı tercih ettiklerini söyledi.