Bloomberght
Bloomberg HT Tarım Tahıl anlaşması için tarihi imzalar atıldı
HABERLER

Tahıl anlaşması için tarihi imzalar atıldı

  • Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracatının yeniden başlatılmasını içeren anlaşma Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ve Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun katılımıyla Dolmabahçe Ofisi'nde imzalandı.

Giriş: 22 Temmuz 2022, Cuma 17:21
Güncelleme: 22 Temmuz 2022, Cuma 17:44

Küresel olarak en önemli soranlardan biri haline gelen tahıl krizi İstanbul'da çözüldü.

UKRAYNA tahılının Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına sevki dolayısıyla Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 'Tahıl Sevkiyatı Anlaşması' için tarihi imzalar atıldı.

Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracatının yeniden başlatılmasını içeren anlaşma Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ve Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun katılımıyla Dolmabahçe Ofisi'nde imzalanadı.

Tören öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

29 Mart'ta yaptığımız ve müzakere sürecinde önemli bir gelişmeyi sağlayan toplantının devamı gerçekleştiriyoruz. Tüm dünyayı uzun süredir meşgul eden küresel gıda krizinin çözümünü sağlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tarım ve gıda tedariki pek çok açıdan önemlidir. Küresel bir sorun haline gelen gıda enflasyonunu kontrolüne de yardımcı olacak.

Ukrayna koridorunda bekleyen tahılları Karadeniz'de ihraç edilmesi için yoğun bir temas yürüttük. Her iki ülkenin de endişelerinin giderilmesi için yoğun çaba sarf ettik.