Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın TCMB’nin piyasa fonlamasının 550-600 milyar TL’ye ulaştığını belirterek “Bu sağlıklı ve sürdürülebilir değil” dedi.

Özel bir etkinlikte konuşan Aydın, “Beklentimiz bilançoda TL payının artırılması için TL tasarruf araçlarının güçlendirilmesi ve TCMB fonlamasına daha az ihtiyaç duyulacak bir ortamın yaratılması” ifadelerini kullandı.

Aydın, "Pandeminin seyrinin olumlu yönde ilerlemesi ve küresel likiditenin bol kılındığı bir dönemde makul düzeyde uzun vadeli yurtdışı kaynak girişi elbette işlerimizi daha da kolaylaştıracaktır. Dengeleri bozmayacak bir Döviz arzına ihtiyaç bulunmaktadır. Artması muhtemel kamu borçlanma ihtiyacının ekonominin ihtiyaç duyacağı kredi büyümesine baskısının sınırlı kalacağı politikaların uygulanması ile daha sürdürülebilir bir büyüme menziline gireceğimizi düşünüyoruz." diye konuştu.

Aynı etkinlikte konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan da Türk Lirası'ndaki değerlenmenin ivme kazanacağına inandıklarını söyledi.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, sektörün görünümüne ilişkin etkinlikte yaptığı değerlendirmede bankacılıkta 4. çeyrekte marjların daralmaya devam edeceğini söyledi.