Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

SEFER YÜKSEL

Sipay CEO'su Semih Muşabak, 2021 yılı sonunda lansmanını yaptıklarını Walletgate hizmeti ile isteyen bütün şirketlerin tek tıkla fintech hizmeti vermesini sağladıklarını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel'in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Muşabak, bu hizmete firmalardan inanılmaz bir talep olduğunu söyledi. Geçen yıl çıkan düzenlemelerle artık lisanslı bir ödeme ya da e-para kuruluşu olmanın artık kolay olmadığını ifade eden Muşabak, "Ama birçok kurum ve kuruluş da fintech gibi hareket etmek istiyor. Kendi dijital cüzdanlarını kurmak ve kendi müşterilerine fintech gibi hizmet vermek istiyorlar. Buna benzer bir çok talep geldiğini görünce kendi lisansımızla büyük kurumsal firmalara bu tarz hizmetleri vermek için Walletgate hizmetini hayata geçirdik" diye konuştu.

Bu hizmet ile firmaları zaman, maliyet ve regülasyon süreçlerine maruz bırakmadıklarının altın çizen Muşabak, elektronik para yatırma, çekme, kendi kartını çıkartma ve sadakat programları ile markaların mobil cüzdanını sıfırdan başlayarak tamamen işlevsel bir platform haline getiren bir hizmet olduğunu sözlerine ekledi. Firmaların, Sipay altyapısını kullanarak kendi marka isimleri ile müşterilerine dijital cüzdan servisi sağlayabildiğini kaydeden Muşabak, "Yani firmaların yeni bir ekip kurmaya ve teknik bilgi edinmesine gerek kalmadan, tüm operasyonel süreçlerinizi biz yönetiyoruz. Ayrıca kendi müşterilerine özel kart üretme imkanına sahip olarak; kullanıcı deneyimlerine göre kartlarını üretebiliyorlar. Müşteri memnuniyetlerini bu noktada da artırabiliyorlar" dedi.

'Dijital cüzdanlarla katma değerli hizmetler verilebiliyor'

Beklendiği gibi çok fazla dijital cüzdanın hayatımıza gelmeye başladığını ifade eden Muşabak, "İnsanlar artık tek bir platformda hem nakitini tuttuğu hem de tüm kartlarını tuttuğu bir dijital cüzdanla dilediği yerde harcamalarını yapabiliyor. Tabi paralelde bunun yaygınlaşması için de bizim gibi oyuncuların, bankaların ya da kurumsal oyuncuların harcadıkça da kazandıkları bir dünya tasarlamamız gerekiyor" dedi. Muşabak, dijital cüzdanlarla çok daha katma değerli hizmetlerin verilebildiğinin altın çizdi.