Tesla, eski çalışanları tarafından dava edildi
Elektrikli otomotiv devi Tesla, toplu işten çıkarmaların federal yasaları ihlal ettiğini iddia eden eski çalışanları tarafından dava edildi. Önceden haber vermeksizin Mayıs veya Haziran aylarında Nevada Gigafactory'den 500'den fazla çalışanını işten çıkaran Tesla, eski çalışanları tarafından, toplu dava statüsü istiyor. ABD Yasaları, şirketlerin belirli koşullar altında toplu işten çıkarmalardan önce 60 gün önceden bildirimde bulunmalarını şart koşuyor.
HANDE BERKTAN
Amerikan elektrikli otomotiv şirketi Tesla, Nevada'daki Gigafactory'deki eski çalışanları tarafından toplu işten çıkarmalar nedeniyle dava ediliyor. Tesla'nın, Mayıs ve Haziran aylarında 500'den fazla işçinin, federal yasaları ihlal ederek, 60 gün önceden haber verilmeksizin fabrikada serbest bırakıldığı iddia ediliyor. Mayıs veya Haziran aylarında işten çıkarılan ABD'li Tesla çalışanları, toplu dava statüsü istiyor.
ABD Yasaları, şirketlerin belirli koşullar altında toplu işten çıkarmalardan önce 60 gün önceden bildirimde bulunmalarını şart koşuyor. Buradaki amaç, çalışanlara başka bir iş bulmaları veya yeniden eğitim almaları için yeterli zamanı vermek.
Avukat Shannon Liss-Riordan, Tesla'nın bazı çalışanlara yalnızca bir haftalık kıdem tazminatı teklif ettiğini de sözlerine ekledi. Tesla'nın bir haftalık kıdem tazminatı karşılığında çalışanlarını serbest bırakmaya çalışmasını engellemek için acil bir çalışma hazırlanıyor.
Musk, Tesla'nın maaşlı çalışan sayısını yüzde 10 azaltacağını ve saatlik işgücünü artıracağını söylemişti. Maaşlı işçiler Tesla çalışanlarının yaklaşık üçte ikisini oluşturuyor. Musk, "Bundan bir yıl sonra, çalışan sayımızın hem maaşlı hem de açıkçası saatlik olarak daha yüksek olacağını düşünüyorum" diye ekledi.
Davaya ilişkin Elon Musk, "Bu, küçük sonuçları olan küçük bir dava, önemli değil. İster bisiklet kazası olsun, ister çok daha ciddi bir şey olsun, Tesla ile ilgili her şey büyük manşetlerde yer alıyor." açıklamasını yaptı.