Advertisement
HABERLER ABONE OL

Tesla Inc., teslimat ve üretimde yaşanan sıkıntılara işaret ederek, Wall Street beklentiletinin altında bir üçüncü çeyrek satış rakamı açıkladı.

Elektrikli araç üreticisinin üretiminin çoğu dönemin son haftalarında yoğunlaştığından, son çeyrekte araçları gemilere ve kamyonlara yüklemek özellikle maliyetli ve zahmetli hale geldi.

Tesla CEO’su Elon Musk, “Dördüncü çeyrek için mükemmel bir talep var ve ürettiğimiz her arabayı görülebilir gelecekte satmayı umuyoruz” dedi ve “Tahtaya vurun, destansı bir yılsonu geçireceğiz gibi görünüyor” diye ekledi.

Tesla, üçüncü çeyrek hasılatının, analistlerin 22,1 milyar dolarlık tahminlerine kıyasla 21,5 milyar dolara yükseldiğini duyurdu.

Tesla üzerinde Twitter baskısı

Bazı kalemleri dışarıda bırakan hisse başı kar, Bloomberg tarafından derlenen tahminlerin 1,01 dolarlık ortalamasını aşarak hisse başına 1,05 dolara yükseldi.

Şirketin hisseleri Musk’ın Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık teklifi, yavaşlayan ekonomi, yüksek enflasyon ve artan faiz oranlarıyla ilgili endişeler karşısında yılbaşından bu yana yüzde 37 düşüş kaydetti.

Şirket bu yıl 2021’e göre yüzde 50 daha fazla araç üretmeyi beklese de lojistik problemlerinin teslimatları etkileyeceğini öngörüyor.

Musk, şirketin hisse geri alımı yapmasının mümkün olduğuna işaret ederken, Twitter için “açık bir şekilde değerinden fazla ödeme yaptığını” söyledi.