Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, Çinli  Mevkidaşı Xi Jinping ile Osaka’da G-20 Liderler Zirvesi’nde planladığı görüşmesinden ticaret anlaşmasına dair bir gelişme elde edilememesi halinde, Çin ürünlerine  azımsanmayacak ölçüde ek gümrük vergilerinin devreye sokulacağını belirtti.

Trump Fox Business Network’s’den Maria Bartiromo'ya verdiği mülakatta, “Benim B planım milyarlarca dolara mal olacak ve Çin ile çok daha az iş yapacağız” dedi. Beyaz Saray tarafından Trump ve Xi görüşmesinin 29 Haziran’da yerel saat ile 11:30’da (TSİ 05:30) gerçekleşeceği duyuruldu.

Trump, daha önce Xi Jinping’den duyacağı şeylerin hoşuna gitmemesi durumunda geriye kalan 300 milyar dolarlık ürün için ek gümrük vergilerinin yükseltileceğini belirtmişti.

Asya hisse senetleri, Perşembe günkü işlemlerde uzun zamandır beklenen Trump-Xi zirvesinden olumlu bir sonuç çıkması umutlarıyla artıda seyretti.

Trump’ın son görüşleri, Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in Çarşamba günü CNBC ‘de yaptığı görüşmeden ‘umutlu’ olduğuna dair yoruma şüphe unsuru ekledi.