Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump ve teknoloji CEO’larının Pazartesi günü Çin’li teknoloji şirketi Huawei’ye ekipman satışı yasağının gevşetilmesine yönelik görüşmesi ABD ve Çin’in  aylar sonra ticaret müzakelerini yüz yüze sürdürmeye daha yaklaştıklarına yönelik bir işaret olarak algılandı.

Beyaz Saray, ABD’nin en büyük teknoloji şirketlerinin CEO’larını Huawei’ye satışların sürdürülmesi olasılığını da içeren bir dizi ekonomik konuyu görüşmek üzere davet etti.

Beyaz Saray Sözcüsü Judd  Deere tarafından verilen bilgiye göre, Trump ve üst düzey yöneticiler Alphabet Inc. , Google, Broadcom Inc.,  Cisco Systems Inc., Intel Corp., Micron Technology Inc., Western Digital Corp., ve Qualcomm Inc., şirketlerinin CEO’ları bir araya geldi.

Deere, ”CEO’lar ABD’nin telekom ekipmanları alımları ve Huawei’yev yapılan satışlarla ilgili ulusal güvenlik kısıtlamaları da dahil olmak üzere Başkan Trump’a güçlü destejk verdiklerini ifade ettiler” dedi. Deere ayrıca, CEO’lar Ticaret Bakanlığı’ndan zamanında lisans verme talebinde bulundular ve Trump’da hemfikir oldu” dedi.