Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, güvenlik uzmanlarının şirketlerin tekliflerini değerlendirmelerinin ardından, Oracle Corp'ın Çin merkezli TikTok ile kuracağı iş birliğini onaylayıp onaylamayacağına karar verecek.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Salı günü akşamüstü ABD Ulusal Güvenlik panelinde teklif değerlendirildi fakat Başkan Trump'a onay ya da red hususunda herhangi bir öneride bulunulmadı.

Trump yaptığı açıklamada, Oracle Başkanı Larry Ellison'ın sözlerini destekler nitelikte, yetkililerin bir anlaşmaya varmaya çok yakın olduklarını bildirdi. Trump, "Larry Ellison'a çok saygı duyuyorum. Kendisi uzun süredir tanıdığım inanılmaz bir insan" dedi.

Bloomberg'de yer alan haberde kaynaklara dayandırılan bilgiye göre, Oracle Corp işletmenin tamamını satın almayacak ve yeniden yapılandırılan ve operasyonların ABD merkezli olacağı 'Global TikTok' projesinde yatırımcı olacak. TikTok'un Çinli ana şirketi ByteDance ise çoğunluk hissesine sahip olmaya devam edecek.

Kaynaklar, Oracle'ın teklifi ABD Başkanı Donald Trump'ın herhangi bir anlaşma durumunda ABD hükümetine ödenmesi konusunda ısrarcı olduğu ödeme konusunda bir detay içermediğini bildirdi.