Advertisement
HABERLER ABONE OL

DEİK, TİM, TOBB, MÜSİAD ve TÜSİAD başkanları Philips’in ev aletleri markasını almak için güçbirliği yaptı.

DEİK Asya-Pasifik İş Konseyleri Koordinatör Başkanı ve Türkiye-Hong Kong İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı'nın, ilk kez Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın başkanlığında yapılan toplantıda dile getirdiği 2.3 milyar euroluk cirosu bulunan Philips Küçük Ev Aletleri bölümünün alınması önerisi iş dünyası örgütlerinden tam destek aldı.

Aynı zamanda Arzum Yönetim Kurulu Başkanı da olan Kolbaşı'nın Philips küçük ev aletleri markasını konsorsiyum kurarak alınması önerisine TOBB, DEİK, TİM, MÜSİAD ve TÜSİAD başkanları bizzat arayarak maddi ve manevi tam destek verdiği belirtildi.

KOLBAŞI: BÜYÜK BİR KAZANÇ OLABİLİR

Murat Kolbaşı Bloomberg HT'ye konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede bu planın hayata geçirilmesinin Türkiye için büyük yarar sağlayacağını kaydetti. Kolbaşı "bugün Türk firmaları, tüm STK'lar kamu, özel sektör biraya gelerek dünyada önemli bir pazar payı olan, her sektördeki satılık olan markaları alabilirse, ayrı bir yapı kurarak,Türkiye'nin ihracatı için artı bir hale getirirse büyük bir kazanç olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Tüm STK'ların bu konuya çok pozitif yaklaştığını dile getiren Kolbaşı "inanıyorum ki Türk iş insanları bunu birlikte başarabilecekler. Bunun çıktısının Türkiye ekonomisine büyük yarar sağlayacağına yürekten inanıyorum.." dedi.

Bu kadar kuvvetli bir markanın Türkiye tarafından yönetiliyor olmasının Türkiye'ye ciddi getiri sağlayacağını belirten Kolbaşı, Türkiye'deki tüm firmalar için bu tip hamlelerin uzun vadede ciddi dönüşü olacağını dile getirdi.

Kolbaşı konuya ilişkin "Ocak ayında hangi bölümü satacaklarını net şekilde söylediler, bu bölümün ciro büyüklüğü 2.3 milyar euro. Bunun alt detaylarını henüz bilmiyoruz, satış için yetkilendirdikleri kuruluşla da görüştüm, bizim tabii hazırlık yapmamız lazım, yan yana gelerek bir fon oluşturmamız lazım. Doğru hamleyi yapabilirsek böyle bir operasyonu gerçekleştirmek mümkün." yorumunu yaptı.

Kolbaşı bu tarz marka ve firmaları hedefleyip satın almanın Türkiye ekonomisine özellikle dış ticarette çok yardımcı olacağını söyledi.