Bloomberg HT Haberler Türk konsorsiyum gözünü Philips'in küçük ev aletleri bölümüne dikti
HABERLER

Türk konsorsiyum gözünü Philips'in küçük ev aletleri bölümüne dikti

  • Türkiye'nin önemli STK'ları Philips küçük ev aletleri markasını konsorsiyum kurarak almayı planlıyor

Giriş: 22 Mayıs 2020, Cuma 11:51
Güncelleme: 22 Mayıs 2020, Cuma 15:07

DEİK, TİM, TOBB, MÜSİAD ve TÜSİAD başkanları Philips’in ev aletleri markasını almak için güçbirliği yaptı.

DEİK Asya-Pasifik İş Konseyleri Koordinatör Başkanı ve Türkiye-Hong Kong İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı'nın, ilk kez Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın başkanlığında yapılan toplantıda dile getirdiği 2.3 milyar euroluk cirosu bulunan Philips Küçük Ev Aletleri bölümünün alınması önerisi iş dünyası örgütlerinden tam destek aldı.

Aynı zamanda Arzum Yönetim Kurulu Başkanı da olan Kolbaşı'nın Philips küçük ev aletleri markasını konsorsiyum kurarak alınması önerisine TOBB, DEİK, TİM, MÜSİAD ve TÜSİAD başkanları bizzat arayarak maddi ve manevi tam destek verdiği belirtildi.

KOLBAŞI: BÜYÜK BİR KAZANÇ OLABİLİR

Murat Kolbaşı Bloomberg HT'ye konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede bu planın hayata geçirilmesinin Türkiye için büyük yarar sağlayacağını kaydetti. Kolbaşı "bugün Türk firmaları, tüm STK'lar kamu, özel sektör biraya gelerek dünyada önemli bir pazar payı olan, her sektördeki satılık olan markaları alabilirse, ayrı bir yapı kurarak,Türkiye'nin ihracatı için artı bir hale getirirse büyük bir kazanç olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.