Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Visa Inc., koronavirüs pandemisinin kart sahiplerinin yurt dışı harcamalarında sert bir düşüşe neden olduğunu belirterek, ikinci mali çeyrek için gelir tahminini bir kez daha aşağı revize etti.

Şirket Mart ayında biten üç aylık dönemde düzeltilmiş olarak "orta yüksek tek haneli" gelir artışı bekliyor. Gelir tahminini bu ay, Asya'daki faaliyetlerin koronavirüsten etkilenmesinden dolayı halihazırda bir kez düşüren Visa, giderlerinin "yüksek tek hanelerin alt sınırında" bir artış yapmasını bekliyor. 

Şirket tarafından Pazartesi günü yapılan kamu açıklamasında "Virüs geçen birkaç haftada yayıldıkça Şubat'ta Asya'da gördüğümüz etkiler şimdi dünyanın geri kalanında gerçekleşiyor. Yurt dışı seyahatlerine bağlı -hem çevrim içi hem de yüz yüze- yapılan harcamalarda hızlı bir düşüş var.

Visa ve rakibi Mastercard Inc. hisse senetleri, tüm dünyada hükümetlerin tüketicilere evde kalma talimatı vermesi ve işletmelerin kapanmasından dolayı kartla yapılan harcamaların düşmesiyle sert düşmüştü. Mastercard geçen hafta yıllık finansal tahminlerinden vazgeçmişti.

Visa kart sahiplerinin harcamaları bu ay yüzde 4 düşerken müşterilerin yurt dışı harcamaları yüzde 19 geriledi. Visa hisseleri Pazartesi günü yüzde 2.5 yükselişle 165.57 dolara yükselmesinin ardından fazla değişmedi. Visa hisseleri bu yıl yüzde 12 değer kaybetti.