Advertisement
HABERLER ABONE OL

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, "2020 yılını 2 milyar TL'ye yakın yatırım yaptık ve 13,6 milyar TL servis geliri ile kapattık. Son 15 yılda Türkiye'ye 25 milyar TL'yi aşkın yatırım yaptık." dedi.

Vodafone Türkiye'nin 2020 performansı ve 2021 hedefleri, şubat başında CEO'luk bayrağını devralan Engin Aksoy'un katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda paylaşıldı.

Aksoy, 2020 yılının, sadece Türkiye için değil, tüm dünya için zor bir yıl olduğunu anımsatarak, Vodafone olarak salgının yaşam üzerindeki etkilerini azaltmak ve iletişimin sürekliliğini sağlamak için tüm kaynakları seferber ettiklerini anlattı.

İyi bir sınav verdiklerini ve bu olağanüstü dönemde bireylerden kurumlara toplumun her kesimini bağlantıda tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Aksoy, şunları kaydetti:

"2020'de operasyonel ve finansal açıdan da iyi bir sınav verdik. Servis gelirlerimiz 13,6 milyar TL'ye ulaşırken, dijital kanallarımızı kullanan aylık aktif müşteri sayımız yüzde 22 artarak 16,3 milyonun üzerine çıktı. 2020'de zorlu koşullara rağmen yatırımlarımızı da aralıksız sürdürdük ve toplamda 2 milyar TL'ye yakın yatırım yaptık. Böylece, Türkiye pazarına son 15 yılda yaptığımız toplam yatırım 25 milyar TL'yi aştı.

Hem dijitalleşme yönünde attığımız adımlar, hem de finansal performansımız, Grubumuzda takdir görüyor ve örnek gösteriliyor. Üçüncü çeyrek verilerine göre, Vodafone Grubu içinde servis gelirleri bakımından en çok büyüyen operatör olduk. Aralık 2020 sonu itibarıyla faturalı abone sayımız 1,1 milyon artışla 15,2 milyona çıkarken, 23,4 milyonu mobil, 1,2 milyonu sabit genişbant olmak üzere toplam 24,6 milyon müşteriye hizmet veriyoruz."