Advertisement
HABERLER ABONE OL

Geçen günlerde Türkiye'de de gündeme gelen Volkswagen'in Slovakya yatırımıyla ilgili şirketten yeni açıklama geldi.

Bloomberg'in haberine göre Slovakya'daki fabrikanın kapasitesinin geliştirilmesi için 500 milyon euroluk yatırım yapılacak. Şirket Slovakya fabrikasında yeni Passat ve Skoda Superb modellerini üretecek.

Volkswagen Slovakya Birimi CEO'su Gruenberg ise kombine yatırımın 1 milyar euroyu bulacağını ifade etti.

Volkswagen'in Slovakya'da yatırımları artıracağı haberlerinin ardından Türkiye'deki yatırımı da gündeme gelmişti.

Geçen hafta Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulunan Volkswagen'in Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv'in CEO'su Ali Bilaloğlu Slovakya’daki kapasite artırımının Türkiye yatırımlarının askıya alındığı anlamına gelmeyeceğini belirmişti.

Bilaloğlu’nun açıklamasında: "Volkswagen global anlamda verdiği karara paralel şekilde Slovakya’daki fabrikadaki bazı ürünler giçin yeni yatırımlar yapacaklarını açıkladılar. Bu ürünlerin Türkiye’deki ürünlere mevzu olup olmayacağı konusunda bilgi sahibi değilim. İlk başta bir ürün ile başlanır ama sürekli değişiklik arz eder. Benim inandığım konu; Türkiye halen otomotiv üretimi konusundaki avantajlarını korumakta hatta pandemiden dolayı bir iki puan avantajını da arttırmış durumda. Bu süreç tedarik zincirlerinin ana merkeze yakın olmasının avantaj olduğunu gösterdi." ifadelerini kullanılmıştı.