Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

718 milyon dolarlık yeniden yapılandırma maliyeti ve bazı diğer masraflar için 1 milyar dolardan fazla ayırmasından dolayı, analist beklentisinin yarısından az açıklanan üçüncü çeyrek kredi kayıp karşılığının olumlu etkisi silindi.

Wells Fargo'nun CEO'su Charlie Scharf, bankanın isminin geçtiği bir dizi skandalı geride bırakmaya çalışıyor. Scharf, göreve geldiği ilk yıl, zarar gören müşterilerin zararını tazmin etmeyi, Washigton'daki ilişkileri onarmayı ve kâr rakamlarını iyileştirmeyi hedefliyor. Bankanın yüksek maliyetlerinden dolayı sık sık hayıflanan Scharf, yıllık maliyeti eninde sonunda 10 milyar dolar azaltmayı taahhüt etti.

Scharf, Çarşamba günü yaptığı yazılı açıklamada "Bizim önceliğimiz hala risk, kontrol ve düzenlemeye ilişkin çalışmamızı uygulamak. Ancak müşterilerimizin, toplulukların ve çalışanların deneyimlerini iyileştirmek için hedefli adımlar da atıyoruz. Ekonomik toparlanmanın patikası Kovid'in negatif etkisi devam ettiği ve ek mali teşvik belirsiz olduğu için hala net değil." dedi.

Şirket kredi kayıpları için üçüncü çeyrekte 769 milyon dolar ayırdı. Bu rakam analist beklentilerinin 1.65 milyar dolar altında. CFO John Shrewsberry geçen ay şirketin kredi kayıplarının kötüleşmesini beklemediğini söylemişti. Ancak, gelecekte daha iyi olup olmayacağını bilmenin zor olduğu konusunda uyarıda bulundu. Wells Fargo'nun üçüncü çeyrek sonu itibarıyla kredi kayıpları için ayırdığı tutar 20.5 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Wells Fargo'nun geliri üçüncü çeyrekte 18.9 milyar dolara geriledi, ancak 17.95 milyar dolarlık analist tahminlerinin üzerinde kaldı.

Bankanın hisse senetleri bu yıl yüzde 54 değer kaybetti. KBW Banka Endeksi'nde düşüş ise yüzde 31 ile daha sınırlı kaldı.