Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of America Corp.’un (BofA) traderları üçüncü çeyrekte rakiplerini destekleyen piyasa coşkusunu iyi değerlendiremedi. Bankanın alım satım işlemlerinden doğan geliri yüzde 3.6 artarak 3.34 milyar dolar oldu. Analistlerin beklentisi 3.5 milyar dolar idi.

JPMorgan Chase & Co. ve Citigroup Inc. trading masalarındaki gelirlerini yüzde 17'nin üzerinde artırdı. BofA'daki sınırlı artış ise tüketici biriminin gelirinde yüzde 17 düşüş yaşanan bankanın genel çeyreklik geliri yukarı çekmek için yeterli olmadı.

Wall Street'in trading masaları pandemi esnasında piyasaların hareketliliğinden fayda sağladı. Bu sonuçlar, koronavirüs pandemisi nedeniyle işletmelerin kapanması ve milyonlarca kişinin işsiz kalmasının ardından, ABD'deki geniş çaplı zorluklar ile mücadele eden kredi birimlerine destek oldu.

BofA'nın CEO'su Brian Moynihan işletmeleri ve ekonomik toparlanmayı desteklemek için yeni bir federal teşvik çağrısında bulundu. Tüm ülkede 4,300 şubesi bulunan banka birçok zaman ABD'li tüketicilerin göstergesi olarak algılanır.

Bankanın kredi kayıp karşılıklarını artırmasına karşın, tüketici harcaalarındaki sıçramayı ve güçlü kredi kalitesini işaret eden liderleri, ekonomiyle ilgili olarak diğer bankaların yöneticilerine kıyasla daha iyimser.

Banka üçüncü çeyrekte kötü krediler için 1.39 milyar dolar ile analist beklentilerinin altında bir karşılık ayırdı. Dün bilanço açıklayan JPMorgan ve Citi aynı dönemde toplam 2.87 milyar dolar ile analist beklentilerinin yarısından bile az karşılık ayırdı.

Net faiz geliri 10.2 milyar dolara geriledi. Analistlerin beklentisi 10.3 milyar dolar idi. Piyasa öncesi işlemlerde TSİ 15.20'de yüzde 2.5 gerileyen BofA hisseleri bu yıl yüzde 30'a yakın değer kaybetti.