Advertisement
HABERLER ABONE OL

WeTransfer teknoloji hisselerine gelen sert satışların yatırımcı iştahını azaltması sonrası Amsterdam’da yapacağı halka arz planlarını geri çekti.

Şirketten yapılan açıklamada halka arzın piyasalarda oluşan oynaklık nedeniyle geri çekildiği belirtildi. Şirket ilk etapta finansman hedefini yüzde 20 düşürerek 125 milyon euro olarak revize etmişti. Teklif edilen halka arzla birlikte şirketin değerini 716 milyon euroya ulaşmıştı.

Legal & General Investment Management fon yöneticisi Gavin Launder, piyasa koşullarının söz konusu halka arza katılmamalarında kısmen etkili olduğunu kaydetti. Launder halka arz ile ilgili endişelerinde “Şirketin giriş için herhangi bir engele sahip olmaması ve Google ve Amazon.com Inc. gibi bulut altyapısına sahip firmaların sektöre girme ihtimalinin” etkili olduğunu belirti.

Bloomberg’e konuşan bir kaynak şirketin birçok olasılığı değerlendirdiğini, ileri tarihte halka arz ya da birleşme/satın alma gibi seçeneklerin devre dışı olmadığını söyledi.

Hali hazırda değerleme beklentilerini revize eden WeTransfer 1 milyar dolara ulaşan startuplar için kullanılan “Unicorn” unvanını elde etme şansını kaçırdı. Şirketin ortaklarından Irena Goldenberg konuyla ilgili yaptığı açıklamada halka arz iptal kararının, hisselerinin bir kısmını satmayı planlayan Highland Europe Technology ve HPE Institutional şirketlerinin uzun dönemli ortak kalma planlarında değişiklik yaratmadığını belirtti.