Advertisement
HABERLER ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda yastık altı altın sisteminin ayrıntılarını açıklarken, sistemin paydaşları Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulundu.

Mücevher İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Kamar konuya ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: Biz her zaman sektör olarak yastık altı altının sektöre kazandırılmasına destek veriyoruz. Yavaş yavaş sisteme girecek bir şey. Hemen hızlıca bunu göremeyiz. Ama insanlar anladıkça, kuyumcu sayısı arttıkça buradaki rakamın arttığını göreceğiz. Biraz yavaş olacak ama bunun faydasını göreceğiz.

İstanbul Altın Rafinerisi CEO'su Ayşen Esen projenin hali hazırda belli çerçevelerde uygulandığını ama atağa kalkması için fiziki altın teslimatı konusunun çözüme kavuşmasının önemli olduğunu söyledi. Esen, devletin kamu spotları gibi unsurlarla destek vermesinin de katkı vereceğini belirtti.

Özel bankalarının katılımının da projenin bir başka önemli ayağı olduğunu söyleyen Esen, özel bankaların da sisteme katılmasının etkinlik açısından kritik olduğuna işaret etti.