Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'de borç limitinin artırılması için sınırlı bir gelişme izlenirken, Hazine'nin başındaki isim çözüm için umutlu olduğunu açıkladı .

Japonya'da Reuters'a konuşan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limitinin yükseltilmesiyle ilgili görüşmelerin geçmişe kıyasla daha zorlu geçtiğini, ancak ABD'yi ilk temerrüdünün kıyısına getiren borç limiti ile ilgili açmazın çözümü konusunda umutlu kaldığını belirtti.

Yellen söyleşide önümüzdeki birkaç hafta içinde konunun çözüleceğini tahmin ettiğini belirtti.

ABD'de federal hükümet, temerrüde yol açabilecek 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşmış bulunuyor.

Borç limiti ya da borç tavanı, "ABD hükümetinin borçlarını ödemek için ödünç alabileceği para miktarının üst sınırı" anlamına geliyor.

Temsilciler Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyetçiler, borç limiti müzakerelerinde önemli harcama kesintilerinden yana tavır sergiliyor. Demokratlar ise borç limitinin artırılmasında ısrarcı oluyor ve Cumhuriyetçilerin belirli harcamaları kısma önerilerini geri çeviriyor.

Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında açmaz haline gelen borç limiti konusunun piyasaları sarsmasından endişe duyuluyor. ABD'de resesyon beklentileri artarken, iki partinin borç limiti üzerindeki hesaplaşması her zamankinden daha fazla risk taşıyor.