Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He'nin ABD ile ilk aşama ticaret anlaşmasına varılması konusunda “temkinli iyimser” olduğunu belirtmesinin ardından dolar karşısındaki kazancını sildi.

Dolar/yen paritesi bir haftanın düşüğünden yükselirken ABD Hazine tahvilleri kazançlarının çoğunu geri verdi. ABD hisse senedi vadelileri kayıplarını geri aldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'in misilleme uyarılarına karşın Hong Kong'daki protestocuları destekleyen yasa tasarısını imzalaması beklenirken, güvenli varlıklar, Çin – ABD gerginliğinin kötüleşebileceğine ilişkin endişelerle tırmanmıştı.

Tokyo'da Money Partners baş analisti Yoshifumi Takechi, “Piyasa oyuncuları hem ABD hem de Çin'in bir anlaşma imzalama konusunda isteğinin olduğunu görüyor. Bu nedenle herhangi bir pozitif yorum, küçük bile olsa, dolar/yen paritesinde yukarı hareket anlamında büyük bir tepkite neden oluyor.” dedi.

Dolar/yen paritesi 108.28'e kadar gerilemesinin ardından TSİ 10:05'te yüzde 0.02 artıda 108.64'ten işlem gördü. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan düşüşle yüzde 1.73'e geriledi. 10 yıllıkların faizi gün içi işlemlerde yüzde 1.71'i gördü. Doların önemli piyasa paraları karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi.