Bloomberg HT Haberler Yıldız: Gazprom doğalgazı anlaşmaki seviyeye çekmeli
PİYASALAR

Yıldız: Gazprom doğalgazı anlaşmadaki seviyeye çekmeli

  • Yıldız, Türkiye'nin batı hattından aldığı Rus doğalgazının günlük 26-28 milyona kadar düştüğünü belirterek, Gazprom'dan bu miktarın anlaşmadaki seviyeye çekilmesini istediğini söyledi

Giriş: 27 Kasım 2014, Perşembe 05:43
Güncelleme: 27 Kasım 2014, Perşembe 11:04

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin batı hattı üzerinden aldığı Rus doğalgazının günlük 42 milyon metreküpten, 26-28 milyon metreküp seviyesine kadar düştüğünü belirterek, Gazprom'dan bu miktarın anlaşmadaki seviyeye çekilmesini istediğini söyledi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 13. Dönem Toplantısı'nı değerlendiren Yıldız, "toplantının son derece faydalı, başarılı ve verimli geçtiğini" ifade etti.

Yıldız, Rusya'dan Türkiye'ye gelen doğalgaz seviyesinde azalma olduğu yönündeki soruya "Batı hattından günlük 42 milyon yerine, 26-28 milyon metreküp seviyesinde gaz alıyoruz. Bu bizim için iyi bir şey değil. Sorun 3 haftadan bu yana böyle devam ediyor. Ümidim ve inancım Gazprom'un bunu kısa zamanda telafi edeceği yönündedir. Biz isteklerimizi kendilerine ilettik. Gazın miktarı en az kontrakt miktarı kadar olmalıdır" karşılığını verdi.

Mavi Akım boru hattından gelen doğalgazda sorun yaşanmadığını kaydeden Yıldız, "Gazprom, dünyanın en büyük doğalgaz firmalarından, verdikleri taahhüdü yerine getireceklerini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.