Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Görüş Süheyla Yılmaz ABD hükümeti 4 gündür kapalı

ABD hükümeti 4 gündür kapalı

04 Ekim 2013, 11:02 Güncelleme :

ABD'de hükümetin kapanması dördüncü gününe girdi ve hala bütçe krizini konuşuyoruz. ABD hazinesi uyarısının bir kere daha yineledi. Ülkenin temerrüde düşmesinin; finansal krizi ve resesyonu tetikleyebileceğini belirtildi. "Bu durum 2008 krizinden daha kötü olabilir" uyarısı yapıldı.

Aynı çağrıyı ABD Başkanı Obama da yineledi. kongreye, borç tavanını artıracak yasal değişikliik yapılmalı, dedi. Obama, böyle devam etmesi halinde ülkenin "hükümet kapanmasından" "ekonomik kapanmaya" gidebileceği uyarısında bulundu. Obama "bütçeyi oylayın, bu maskaralığı durdurun, kapanmaya hemen son verin" dedi. Sert konuştu.

Merkez Bankası, finansman şirketlerinin de zorunlu karşılık uygulaması kapsamına alındığını duyurdu.

Piyasalar ABD endişesini satıyor. Asya borsaları son bir ayın en büyük haftalık kaybına yönelirken dolar da haftalık kayba hazırlanıyor. Petrol düşüşünü 4. güne taşırken altın tüm dalgalı seyrine rağmen 1,300 doların üstünde tutunmaya devam ediyor.