Advertisement
HABERLER ABONE OL

1.2023 net asgari ücreti 8 bin 506,8 TL

2023 yılında uygulanacak net asgari ücret yüzde 54,7 artışla 8 bin 506,8 TL oldu. Açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan, gerekmesi halinde 2023'te de ara bir düzenleme yapılabileceğini ifade etti. Masada işçi kesimi yer almadı. Daha önce Türk-İş resmi tekliflerinin 9 bin TL olduğunu açıklamış, bu rakamın altında bir ücret belirlenirse masada olmayacaklarını söylemişti.

2.TCMB faizi değiştirmedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın son toplantısında piyasa beklentileri doğrultusunda faizi değiştirmeyerek yüzde 9'da tuttu. Metinde "Mevcut politika faizinin küresel talebe ilişkin artan riskler dikkate alınarak yeterli düzeyde olduğu değerlendirildi" ifadesine yer verildi.

3.Yeniden değerleme oranı MTV'de yarıya indirildi

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) uygulanacak yeniden değerleme oranını yüzde 122,9'dan yüzde 61,5'e düşürüldü.

4.KKM'de bir yıl geride kaldı

Kur korumalı mevduat ve katılma hesabı (KKM) uygulamasında bir yıl geride kaldı. Bu süreçte uygulamanın finansal sistem üzerinde radikal etkileri oldu.

5.Erdoğan 200 milyar TL'lik yeni KGF paketi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kadın Emeği Zirvesi'nde yaptığı konuşmasında 200 milyar TL'lik yeni KGF paketi açıkladı.

6. BOJ'dan şok getiri eğrisi kararı

Japonya Merkez Bankası (BOJ) 10 yıl vadeli Japon devlet tahvili için getiri bandını 25 baz puandan 50 baz puana yükseltti. Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda getiri bandında daha fazla bir genişlemeye gerek olmadığını, bu hamlenin bir faiz artışı anlamına gelmediğini söyledi.

7. Çin’de korkutan Kovid-19 tahmini

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun tutanaklarına göre, ülkede günlük Kovid-19 vaka sayısının 37 milyonla rekor seviyeye ulaştığı tahmin ediliyor.