Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ABD’de perakende satışlar ABD’lilerin mal talebinde gerçekleşen gevşemeye işaret eden bir dizi kategorideki yumuşamayı yansıtmasıyla Kasım ayında yaklaşık bir yılın en büyük düşüşünü kaydetti.

Ticaret Bakanlığı tarafından Perşembe günü yayımlanan verileri göre perakende satışlar Ekim’de yaşanan yüzde 1,3’lük artış sonrası Kasım’da yüzde 0,6 geriledi. Benzin ve otomobil hariç perakende satışlar da yüzde 0,2 düştü.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmin, toplam perakende satışlarda yüzde 0,2’lik bir düşüştü.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları geriledi

Öte yandan önemli göstergelerden bir diğeri olan ABD işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta Eylül ayından bu yana en düşük seviyesine gerilerken bu durum zayıflayan ekonomide iş gücü piyasasının dirençli olduğunu ortaya koydu.

Çalışma Bakanlığı’nın Perşembe günü paylaştığı verilere göre ilk işsizlik başvuruları 10 Aralık haftasında 20 bin azalarak 211 bine geriledi. Bloomberg anketindeki medyan tahmin 232 bin olarak gerçekleşmişti.

Halihazırda devam eden ve bir hafta veya daha uzun süre işsizlik maaşı almış kişileri içeren kişileri içeren başvurular ise beklentiler doğrultusunda 3 Aralık haftasında çok az değişiklik göstererek 1,67 milyon olarak gerçekleşti.