Advertisement
HABERLER ABONE OL

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, yüksek faiz oranlarının ekonomiyi daha da yavaşlatmasını ve enflasyonu merkez bankasının yüzde 2’lik hedefine çekmesini beklediğini söyledi.

Bu yıl para politikası kararlarında oy hakkı olan Barkin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, işgücü piyasasının gücünün Fed’e borçlanma maliyetlerini düşürmeden önce enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde düştüğüne dair güven kazanması için zaman sunduğunu söyledi.

Ancak Barkin, devam eden konut ve hizmet enflasyonunun bu yıl görüldüğü gibi fiyat artışlarını yüksek tutma riski olduğunu da sözlerine ekledi.

Barkin, “Bugünkü kısıtlayıcı faiz seviyesinin, enflasyonu hedefimize geri getirmek için talebin sınırını kaldırabileceği konusunda iyimserim. Yüksek faizlerin tam etkisi henüz görülmedi” dedi.

New York Fed Başkanı John Williams önünde sonunda faiz indirimine gidileceğini ancak bunun ne zaman yapılacağının verilerin bütününe bağlı olduğunu söyledi.

Citadel’in kurucusu Ken Griffin de Fed Eylül ayında faiz indirimine gitmese bile indirimin bu yıl içinde mutlaka gerçekleşeceğini öngördü.