Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, Beyaz Saray, ABD ekonomisini tekrar harekete geçirmek için, bugüne kadar mümkün olandan çok daha fazla Amerikalıya test uygulamaya dayanan planlar geliştiriyor.

Bu çaba muhtemelen koronavirüs salgınından henüz ağır darbe almamış eyaletlerdeki daha küçük kent ve kasabalarda başlayacak. New York, Detroit, New Orleans gibi kentler ve Başkan Donald Trump'ın "sıcak noktalar" olarak adlandırdığı diğer yerler kapalı kalmaya devam edecek.

Bu planlama henüz erken safhalarda. Ancak agresif fakat ekonomik olarak maliyeti yüksek sosyal mesafe kampanyasının ardından New York'ta salgının hızının yatay hale geldiğine yönelik cesaret verici işaretler gelmesi ile birlikte, Başkan Trump ve üst düzey ekonomi danışmanları bir kez daha Amerikalıların işlerine dönmeleri konusunda iddialı konuşmaya başladılar.

Trump, Fox News'tan Sean Hannity'ye Salı gecesi yaptığı değerlendirmede, "Ülkenin bazı kısımlarını açtığımız bir kavrama bakıyoruz ve ayrıca her şeyi açtığınız bir kavrama da bakıyoruz," dedi.

Ulusal Ekonomi Konseyi direktörü Larry Kudlow, Salı günü Fox News'a daha erken saatlerde yaptığı açıklamada, yeniden açılmanın dört ila sekiz haftada başlayabileceğini söylemişti.

Kudlow, katıldığı bir Beyaz Saray etkinliğinde, "Sanırım son düzlüğe giriyoruz. Sağlık uzmanlarının bize söylediği bu," dedi ve "Bir kez bu şeyi tekrar açtığımızda, çok başarılı olacağını düşünüyorum" şeklinde değerlendirmede bulundu.