Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler ABD endeks vadelileri düştü

ABD endeks vadelileri düştü

  • ABD endeks vadelileri Avrupa borç krizi endişeleri ve Kore'de yükselen tansiyondan olumsuz etkilendi

Giriş: 23 Kasım 2010, Salı 16:14
Güncelleme: 23 Kasım 2010, Salı 16:14

ABD endeks vadelileri, Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye ait bir adayı top ateşiyle vurması ve Avrupa'nın borç krizinin yayılacağına dair artan endişeler nedeniyle düştü. Bu düşüş, S&P 500 endeksinin ikinci gününde de düşme ihtimali olduğuna işaret etti.

Analistlerin tahminlerine göre, veri depolama ağlarına anahtar sağlayan en büyük şirket olan Brocade Communications System Inc., Almanya'da yüzde 4.92'luk düşüş yaşadı. Schlumberger Ltd. petrol fiyatlarıyla birlikte düşerken, Alcoa Inc. de düşük metal fiyatlarını izledi. Hewlett Packard Co. beklenenden daha fazla kar ettiği tahminiyle birlikte New York işlemlerde yüzde 1.7 değer kazandı.

S&P 500 Aralık vadeli kontratları yüzde 0.9'luk kayıpla Londra'da 1,186.8 puana düştü. Dow Jones Sanayi Endeksi vadelileri yüzde 0.8'lik gerileyerek 11,080 puana, Nasdaq - 100 endeks vadelileri de yüzde 0.7'lik düşüşle

2,138.75 puana indi.

Melbourne'deki Pengana Capital Ltd.'de 1 milyar doları yöneten Tim Schroeders, "Kore'de gerilimin yükselmesi piyasalardaki belirsizliklerin diğer bir tabakası" dedi. Schroeders, "Jeopolitik gerilim patlak vermeden, Avrupa'daki borç sorunuyla mücadele ve Çin'in enflasyonla baş etmesi gibi yeterince çok şey var. Bu olay da hisselerin satılması konusunda yeni bir tetikleyici oldu" diye konuştu.