Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Bir yanda Ukrayna-Rusya gerilimi, bir yanda ABD Merkez Bankası Fed’den sıkılaşma beklentileri, ABD hisse senetlerini giderek daha kritik teknik seviyelere taşıyor.

Salı günü aralıksız üçüncü günlük düşüşünü kaydeden S&P 500 endeksi, yıl başında ulaştığı rekor seviyesinden yüzde 10’un üzerinde değer kaybetmiş durumda. Bu durum teknik bir düzeltme sinyali olarak değerlendiriliyor.

Son günlerde yaşanan kayıplar, endeksi 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin altına taşıdı. Bu da satış baskısının daha düşük seviyedeki bir tabana kadar sürebileceğinin işareti olarak yorumlanıyor.

Piper Sandler & Co. Piyasa Baş Teknik Analisti Craig Johnson’a göre S&P 500 endeksi 4 bin 300 seviyesi civarında “destek sınırında yaşıyor.” Bu seviyenin altına inilmesinin “daha düşük bir tepe seviyesinin ardından daha düşük bir dip seviyesini teyit edeceğini” belirten Johnson, bunun, aşağı yönlü bir trendin habercisi olacağını vurguladı.

Johnson, “Bu, bizim ayı piyasası tezimi gözden geçirmemizi gerektirir” dedi. S&P 500 endeksi için yıl sonu öngörüsünü şimdilik 5 bin 150 puan seviyesinde koruyan Johnson, “Teknik görünüm hızlı bir şekilde bozuluyor ve bu da bizim yıl sonu öngörümüze olan güvenimizi azaltıyor” dedi.

Evercore ISI Teknik Stratejisti Richard Ross da çalışmalarının, S&P 500 endeksinin “derin” bir düşüşe doğru ilerlediğine işaret ettiğini belirtti ve endeksin 4 bin 200’ü aşağı yönlü kırması halinde 3 bin 600 seviyesine kadar inebileceğini öngördü.