Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Kongre'den yakında geçmesi beklenen 2 trilyon dolarlık teşvik paketinin koronavirüs salgınının ekonomi üzerindeki etkilerini hafifleteceği öngörüsüyle ile ralli yaptı.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi yükselişini sürdürerek yüzde 4'e çıkardı ve Şubat ayından bu yana ilk üç gün art arda yükselişini gerçekleştirmeye yöneldi. Sağlık hisseleri ve kamu hizmet şirketleri yükselişe öncülük etti. Dow Jones Endeksi 23 Mart'ta gördüğü dip seviyesinden yüzde 23 yükseldi.

ABD'de bugün TSİ 15:30'da açıklanan işsizlik maaşı başvuruları, işletmelerin koronavirüsün yayılmasını önlemek için kapanmasından dolayı geçen hafta 3.28 milyona çıkarak rekor kırdı. Bu veri beklenenin oldukça üstünde çıktı, ancak ABD'de hazırlanan teşvik tedbirleri virüsün işletmeler ve bireyler üzerindeki etkilerini azaltacak gibi görünüyor.

E*Trade Financial yatırım stratejisinden sorumlu idari müdür Mike Loewengart, "İşgücü cephesinde görülebilir bir gelecek için zor zamanların olacağı bir sır değil," dedi ve "Asıl soru, mevcut teşvik paketinin Amerikalılara ihtiyaç duyduğu desteği verip veremeyeceğinde" değerlendirmesinde bulundu.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi New York saati ile 11:38'de yüzde 4.9 yuakrıda seyrediyordu.