Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta tarihi düşük seviyelere yakın seviyelerde gerçekleşti. Gelen veri güçlü işgücü piyasasının altını çizdi.

Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, ilk başvurular 16 Mart'ta sona eren haftada 2 bin kişi azalarak 210 bine geriledi. Bloomberg'in ekonomistlerle yaptığı anketin medyan tahmini 213 bin seviyesindeydi.

İşsizlik yardımı alan kişi sayısını gösteren devam eden başvurular da 9 Mart'ta sona eren haftada çok az değişiklik göstererek 1,81 milyon seviyesinde gerçekleşti.

Fed Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü yaptığı açıklamada işgücü piyasasının güçlü kaldığını ve ilk başvuruların "çok çok düşük" olduğunu söylemişti.

Bazı yorumlar işe alım artışının yavaşlaması nedeniyle işten çıkarmalar artsa da ​​işsizliğin de oldukça hızlı bir şekilde artacağına işaret ediyordu. Powell, Fed'in faiz oranlarını yirmi yıl boyunca değiştirmeden bırakmasının ardından düzenlediği basın toplantısında "Bu, izlediğimiz ancak göremediğimiz bir şey" ifadelerini kullandı.