Advertisement
HABERLER ABONE OL

ALİ ÇINAR/CİNER MEDYA GRUBU ABD TEMSİLCİSİ

Wells Fargo Başekonomisti Jay Bryson, ABD ekonomisinde son gelişmeleri, Fed'in Mayıs ayındaki toplantısına ilişkin beklentilerini ve resesyon tartışmalarındaki son durumu, Bloomberg HT'ye açıkladı.

Bryson, ABD'de son gelen tarım dışı istihdam rakamlarına ve diğer iş gücü verilerine bakıldığı zaman ABD'nin mevcut durumda resesyon içinde olmadığını ancak ekonomide oynaklık, belirsizlik ve yüksek enflasyonun söz konusu olduğunu söyledi.

Bryson, Fed'in doğru bir patikada ilerlediğini ve gerekli araçlar sayesinde, finansal sorunları stabilize edebilecek durumda olduğunu ifade etti.

Bryson, ABD'de şu anda faizleri indirmenin çok doğru olmayacağını, Fed'in Mayıs ayındaki toplantısında 25 baz puan faiz artışı beklediğini dile getirdi.

Mayıs ayı ile beraber faiz artış döngüsünün son bulabileceğini ifade eden Bryson yaza girerken ekonomide daha fazla yavaşlama sinyali görme ihtimali olduğunu belirtti.

"ABD'de ılımlı bir resesyon olabilir"

ABD'de bankacılık sektörünün sağlıklı olduğunu düşündüğünü dile getiren Bryson, binlerce banka arasında birkaç bankanın problem yaşadığını söyledi.

ABD'de ılımlı bir resesyon olma ihtimaline dikkat çeken Bryson, bazı iş kollarında çöküşlerin yaşanma olasılığından da bahsetti.

Bryson, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası petrol fiyatlarının yüzde 60-70 artmasıyla hızlanan enflasyonda en kötünün geride kaldığını belirtti.