Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alımlarının geçen haftaya göre değişiklik göstermemesiyle gün içerisinde 25 dolar civarında değer kaybetti. Gram altın ise Dolar/TL ’deki yükseliş ve küresel altın fiyatlarındaki düşüş arasında sıkışmış durumda.

AMB pazartesi günü 2,3 trilyon dolarlık kamu sektörü tahvili alımı gerçekleştirirken 266,5 milyar dolarlık şirket tahvili aldı. AMB'nin tahvil alım hızında bir değişiklik görülmezken Almanya 10 yıl vadeli tahvil faizi gün içerisinde 3 baz puan yükseldi.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi ise Mart ayında yüzde 1,75 seviyesine kadar tırmandıktan sonra yüzde 1,68 civarında seyrediyor.

Ons altın fiyatı

Altın, sene başından bu yana yüzde 9 civarında değer kaybederken yılın ilk iki ayını kayıpla kattıktan sonra Mart ayında hala kayıp bölgesinde bulunuyor. Bloomberg Metal ve Madencilik Yazarı Jake Lloyd Smith’e göre, altın, tahvil faizleri ve doların yükselmesiyle Haziran-Döneminde ons başına 1.700 doların altına inebilir.

Altın fiyatları, geçen hafta ons başına 1.745 dolar civarına kadar tırmandıktan sonra pazartesi günü yüzde 1,24 düşüşle 1.708 dolar civarında seyrediyor.

Gram altın fiyatı

Dolar/TL’deki yükseliş ile beraber geçen hafta önemli bir değer kazancı kaydeden gram altın, 470 TL seviyesine kadar tırmandıktan sonra gerilemişti. Gün içerisinde dolar/TL'deki yükselişle 454 TL'ye kadar tırmanan gram altın, küresel altın fiyatlarındaki düşüş sonrasında 449 TL'ye geriledi.